Десертное домашнее вино

Вином можуть називатися тільки напої, утворені шляхом зброджування дріжджами соку плодів і ягід, в результаті якого цукор перетворюється в етиловий спирт і СО2 з виділенням тепла. Багато керівництва по виготовленню вина в домашніх умовах рясніють такими складними технологічними термінами, як» водяний затвор»,» сульфітація», застосування» чистої культури » винних дріжджів, чим відлякують початківців і є складними до застосування на практиці. Результатом багаторічної практики, стала розробка спрощеної технології, однак дозволяє виготовляти вина, які не поступаються за якістю промисловим, а за деякими параметрами навіть перевершують їх. У нас найкраще Десертное домашнее вино.
Тут наводиться технологія виготовлення солодкого десертного виноградного вина з підброджуванням мезги. Зразкові характеристики такого вина: алкоголь — 15%, цукор 15-20%, кислотність 0,8%.
Поясню кілька спеціальних термінів, можливо незрозумілих початківцям виноробам. Мезга-це сік з кашкою з розчавлених ягід або фруктів. Сусло-це бродячий сік. Через що йде бродіння вина в домашніх умовах, якщо ми не додаємо чистої культури винних дріжджів? Бродіння йде через диких дріжджів, які завжди є в достатку на поверхні плодів і ягід. Тому перед тим як тиснути ягоди, їх не можна мити, щоб не змити потрібні нам дріжджі. Через це також не варто збирати ягоди після сильних дощів. Нехай вас не збентежить, що ягоди в пилу. У процесі приготування вино чудово самоосвітлюється.
Спершу, зібравши стиглі грона, відокремлюємо ягоди від гребенів, розчавлюємо їх і отриману мезгу звалюємо в відповідну посудину з широким горлом — в ідеалі дубовий чан або велика діжка. Ємність повинна бути заповнена не більше, ніж на 2/3 обсягу. Це може бути також дерев’яна або пластмасова бочка, скляний балон або емальована каструля, але ні в якому разі не алюмінієва або мідна. Температура в приміщенні, в якому буде бродити сусло, повинна бути від +18 до +23 градусів Цельсія. Це дуже важливий момент. При більш високій температурі якість вина буде більш низьким і навіть може трапиться оцтово-кисле бродіння, і вино скисне — буде оцет. При більш низькій температурі бродіння може навіть не початися. У зв’язку з цим, якщо ягоди збиралися при зовнішній температурі нижче +15С, їх не можна відразу дробити, а потрібно кілька годин прогріти їх до оптимальної температури. Ємність з мезгою необхідно накрити чистою тканиною, щоб не завелися винні мушки. На інший день має початися бродіння. Мезга буде підніматися виділяється СО2 догори, утворюючи над суслом шапку. Піднялася шапку мезги потрібно кілька разів на добу перемішувати. Якщо цього не робити, мезга може закиснути. На 3-5 день мезгу віджимають через друшляк, а вичавки використовують для приготування чачі або викидають на корм худобі. Під час бродіння мезги, витягуються знаходяться в шкірці ягід фарбувальні і ароматичні речовини, і вино, приготоване таким способом, набагато ароматні, більш інтенсивно забарвлене і екстрактивно, ніж вино, виготовлене лише з вичавленого соку
Після віджаття мезги утворився суслом наповнюють ємність на 3/4 обсягу і ставлять на дображивание.

Добавить комментарий

Related Post

ВидеонаблюденияВидеонаблюдения

На даний момент часу широкого поширення набули готові комплекти для систем відеоспостереження. Даний вид продукції відеоспостереження поширений широко і повсюдно. Готовими комплектами обладнуються як комерційні об’єкти, так і приватні поліклініки,

ТонгкатТонгкат

Препарат Тонгкат Алі рекомендується до застосування чоловікам при хронічному простатиті, захворюванні передміхурової залози, еректильної дисфункції, а також при передчасній еякуляції, ослабленні сексуальної активності, підвищеної втоми після інтимної близькості. У жінок

ТикагрелорТикагрелор

Применение препарата следует начинать с однократной нагрузочной дозы 180 мг (2 таб. по 90 мг) и затем продолжать прием по 90 мг 2 раза/сут. У нас найкраща тикагрелор цена. Одновременно,